Ovidiu Andrica

Pasionat inca din copilarie de afaceri, am deschis primul business la 19 ani: un magazin de haine pe care, datorita managementului defectuos si a lipsei de cunostinte antreprenoriale, l-am inchis in scurt timp.

Dupa aceasta experienta, am intrat in industria imobiliarelor si asa am strans bani pentru urmatoarea afacere. La 22 de ani, am pornit cu a doua a afacere: un magazin alimentar deschis in plina criza, cand mare parte a magazinelor de acest gen isi incetau activitatea, atat datorita crizei, cat si prezentei tot mai mari a competitorilor giganti din retail.

Dupa 3 ani de functionare, datorita unor erori contabile, am ajuns in faliment. Stiam ca nu trebuie sa ma opresc, desi am avut doua experiente neplacute in antreprenoriat. Am decis sa deschid o noua afacere, in zona serviciilor, si am deschis o spalatorie auto. Cu care, bineinteles, am esuat.

Aceste experiente neplacute m-au facut sa imi adresez diverse intrebari: - Cum altii reusesc sa creasca afaceri si sa le faca sa functioneze? - Ce nu am stiut eu sa fac si cum am ajuns la esec? - De ce cunostinte am nevoie ca sa pot avea afaceri functionale si profitabile?

Astfel am inceput sa invat antreprenoriat si dezvolt afaceri in mod corect. Am inceput sa construiesc a patra afacere in timp ce invatam, efectiv, antreprenoriat. De data aceasta, am reusit sa am profit inca din primul an, sa simt pe pielea mea ce inseamna, in mod real, dividende acordate asociatilor, sa invat limbajul de business, sa aplic ce invatam si sa masor, sa dobandesc tot mai multa experienta care, ulterior, m-a ajutat sa ma implic si in alte afaceri.

Am inteles ca, daca nu inveti antreprenoriat inainte sa iti incepi afacerea, inainte de a intra in piata, te va invata piata, iar lectiile vor fi mult mai dure si mai scumpe.

Cred ca, asa cum exista scoala pentru orice meserie, ar trebui sa existe si o scoala pentru antreprenoriat si misiunea mea, ca Business Mentor, este aceea de a sustine antreprenorii care vor sa invete cum sa faca antreprenoriat serios si sa imbunatateasca rezultatele afacerilor lor.

  • Afaceri active: 3
  • Cifra de afaceri: 200.000 EURO
  • Numar angajati: 7
Esti interesat sa lucrezi cu acest Business Mentor? Ne poti contacta aici pentru mai multe detalii: